Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Godišnja Skupština HKDMST-a u Zagrebu

Naše Društvo održalo je svoj novi susret u Zagrebu, ovaj put u župi Sv. Obitelji (misno slavlje) i u prostorijama časnih sestara Franjevki (Skupština). Naime, 15. 02. 2014. održana je godišnja skupština HKDMST-a na nacionalnoj razini koja je ove godine bila redovita izborna. Susret smo započeli onako kako je i najljepše, sv. misom koju je predslavio preuzvišeni otac biskup msgr. Valentin Pozaić u koncelebraciji s našim nacionalnim duhovnikom vlč. Krunoslavom Pačalatom, te fra Novak Albina duhovnika bjelovarskog ogranka te duhovnika zagrebačkog ogranka fra Ivice Vrbića, u crkvi Sv. Obitelji u Zagrebu.

U svojoj, kao i uvijek do sada, nadahnutoj i aktualnoj propovijedi, biskup nas je pozvao da „udružimo naše ljudske sile s Isusovom božanskom snagom i moći. Biti Isusovi suradnici, uvijek u novim okolnostima i potrebama, kao apostoli nekoć u razdiobi umnoženoga kruha i ribica. Nikad nismo tako bijedni i nemoćni da ne bismo mogli iskazati neki čin ljubavi.“ (Cijelu biskupovu propovijed pročitajte ovdje).

Nakon sv. mise krenuli smo na radni dio Skupštine. Predsjednica Društva, Tina Jelić Balta pozdravila je sve prisutne, zaželjela nam dobrodošlicu i upoznala nas sa dnevnim redom Skupštine. Posebno je pozdravila gošću Skupštine, predsjednicu HKUMST, sestru Melkioru iz Zadra. Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva. Za predsjednicu je ponovo izabrana Tina Jelić Balta, dopredsjednice su Matilda Pešut i Slavica Janković, a tajnice Danijela Vorkapić i Marija Rakić. Također je izglasano UV Društva te NO i SČ.

Jednoglasno je usvojen novi Statut Društva koji se sada šalje u HBK-a na potvrdu. Predsjednica Tina Jelić-Balta se zahvalila na ukazanom povjerenju te rekla kako će Društvo raditi u skladu sa Statutom i potrebama Društva. Zadržat će dogovorene programe od prošle godine: godišnje hodočašće, duhovne vježbe, duhovne obnove, Simpozij, razvijati će suradnju sa ostalim društvima i nadležnim institucijama. Nastavit ćemo tamo gdje smo stali, u smjeru i duhu kojim smo krenuli na dobrobit Društva i nas osobno - zaključila je predsjednica gđa. Tina Jelić Balta.

Na kraju se obratio i naš biskup msgr. Valentin Pozaić. Čestitao je svim izabranim članovima i zaželio im uspjeh u radu. Od srca zahvaljujemo dragom biskupu na podršci i velikoj brizi za nas i ovo Društvo, te velika hvala župniku sv. Obitelji, vlč. Zlodi Ivanu, te časnim sestrama Franjevkama koje su nam bile ovako dragi i dobri domaćini.

Susret smo završili domjenkom i lijepim zajedničkim druženjem oko obiteljskog stola. Sretni i ispunjeni otišli smo svojim domovima svjesni svoga poslanja ali i okrijepljeni snagom Duha Svetoga koji nas je vodio u ovom susretu.