Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Na godišnjoj skupštini HKDMST-a izabrano novo vodstvo

Na redovnoj godišnjoj Skupštini, koja je zbog ostavke dosadašnje predsjednice bila i izvanredna izborna, a koja se održala u subotu, 26. siječnja 2013. u matičnom prostoru HKDMST- Ogranak Koprivnica, točnije u Pastoralnom centru župe blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, naše je Društvo dobilo novo vodstvo. Skupštini je prethodila Sveta Misa, koju je predvodio msgr. Valentin Pozaić, pomoćni zagrebački biskup a uz njega je suslavio duhovnik Društva, vlč. Krunoslav Pačalat. U svojoj propovijedi biskup je naglasio važnost ostati vjeran nauku Crkve i samom Evanđelju u (ne)prilikama u kojima trenutno živimo. Danas nije lako biti kršćanin vjernik dok nas se tjera ponovno u sakristije. Ali naše je ostati autentičan vjernik koji zna kome je povjerovao.

Nakon mise održala se Skupština koja je započela pjesmom i molitvom. Nakon toga slijedio je izvještaj o radu Društva u protekloj godini, kojeg je izrekla predsjednica Jelica Mustapić. Nakon što su to isto učinile predsjednice ogranaka uslijedilo je prihvaćanje izvještaja.

Potom je uslijedilo biranje novog vodstva našega Društva. Za predsjednicu je izabrana Tina Jelić Balta dosadašnja predsjednica bjelovarskog ogranka, a za dopredsjednice su izabrane Slavica Janković iz zagrebačkog ogranka i Ivana Lovaković iz vinkovačkog ogranka. Za prvu tajnicu je izabrana Danijela Vorkapić iz koprivničkog ogranka a za drugoga tajnika izabran je Ivica Matić iz zagrebačkog ogranka. U Upravnom vijeću su: Matilda Pešut, Sanja Golub, Ana Starc, Nada Jularić i Ljiljana Pilipović. U Nadzorni Odbor su izabrane Senka Jambrišak, Zdenka Filipović Grčić i Dušanka Matas. U Sud časti izabrani su Josip Tomaz, Lucijana Matković i Andrea Novak.