Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Izborna Skupština HKDMST-a ogranka Koprivnica

26.studenog, održana je izborna skupština Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranka Koprivnica. Skupština je započela misnim slavljem koje je predvodio duhovnik Društva, vlč. Krunoslav Pačalat, koji nam je imao i prigodni duhovni nagovor na temu „Zašto nam je potrebna vjera?“.

Podsjetio nas je kako je vjera bez djela mrtva te nas zapitao koja djela milosrđa mi činimo za drugoga u potrebi? Ako imamo vjere lakše se nosimo sa životnim poteškoćama. Vjera je temeljno životno uvjerenje i životna svijest da čovjek nije izgubljena „stvar“ u prostoru i vremenu. Vjerovati u sebe i svoj život, znači vjerovati u Stvoritelja. Imati duševni mir, znači imati vjeru. Bog ne zadire u tuđu slobodu. Možeš biti nevjernik ali ako si vjernik, onda tako i živi! Pokaži svojim životom ono u što vjeruješ. Vjerovanje mora dolaziti iz srca...

Izvješće o radu Društva u proteklom razdoblju podnijela je predsjednica Danijela Vorkapić. Istaknula je kako ogranak živ, aktivan, te kako svi koji su članovi ovog društva žele rasti u vjeri i duhovno jačati. U izbornom dijelu, na mandat od dvije godine za predsjednicu je ponovno izabrana Danijela Vorkapić, dopredsjednica je Verica Kičinbaći, tajnik Božo Sabolić. Članice Upravnog odbora su: Gordana Šantek-Zlatar, Ružica Evačić, Iva Golub, Senka Potroško i Gordana Havaić.

Nakon radnog dijela uslijedio je mali domjenak uz ugodno druženje i zaključak da želimo biti „kvasac“ ovog društva, „sol zemlje i svjetlo svijeta“.

Pridružite nam se u našim nastojanjima!

Danijela Vorkapić