Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Zapisnik s redovnog sastanka HKDMS ogranak Zagreb

Naš redoviti mjesečni sastanak je održan 17. siječnja 2017. s početkom u 16,30h u prostorijama Samostana O. Kapucina u Dubravi. Na sastanku je nazočilo oko 20-tak sestara.

Neki su se ispričali i opravdali svoj izostanak zbog vremenskih neprilika i produženog rada na radnim mjestima. Poziv na sastanak UO HKDMST- ogranak Zagreb, redovito šalje naš tajnik Mario Djuran, e-mailom, osobnim pozivima ili SMS porukom, te smo i na ovaj sastanak bili pozvani na isti način.

Sastanak je započeo slavljenjem Euharistije koju je predvodio naš duhovnik p. Ivan Markanović uz aktivno sudjelovanje pojedinih kolegica kod misnih čitanja, molitve vjernika i pjevanja. Za vrijeme propovijedi p. Ivan je protumačio čitanja toga dana. Na kraju sv. Mise molitvom Dušo Kristova posveti me, pjesmom Čuj nas Majko u tišini, uputili smo se u dvoranu gdje smo nastavili s predavanjem na temu: VJERNIK I ODGOVORNOST( kršćanin i njegova društvena odgovornost- sloboda i odgovornost) Naglasak je na : osobnu, društvenu i zajedničku odgovornost te kako se odnositi prema talentima, siromasima i bližnjima? I tko je taj bližnji, siromah ili komu sam ja bližnji?

Nakon predavanja razmatrali smo prijedloge oko proslave Svjetskog Dana bolesnika. Dogovoreno je da ćemo se odazvati pozivu od strane katoličkih liječnika te zajedno s njima sudjelovati na sv. Misi i zajedničkom susretu nakon misnog slavlja. A u nedjelju 13.02. nakon sv. Mise u 11h u župi sv. Leopolda u Dubravi upriličit ćemo mjerenje tlaka i kontrolu razine šećera u krvi.

s. Augustina Barišić, bacc.med.techn predsjednica HKDMS- ogranak Zagreb