Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Sastanak HKDMST-a Ogranak Rijeka

Prvi ponedjeljak u mjesecu u 17 sati, u ugodnom prostoru Samostana časnih sestara sv. Vinka Paulskog, redovito se sastajemo. Tako je bilo i ovoga ponedjeljka, 7.3.2016.

Susretu je nazočilo dvadesetak kolegica i naš dukovnik fra. Ivan Miklenić. Dogovorile smo se da će naša aktivnost ove korizme i Uskrsa biti usmjerena našim kolegicama. Na prvome mjestu kolegicama koje boluju od ozbiljnijih bolesti i kolegicama na raznim radilištima. Poslati ćemo čestitku za Uskrs bolesnima na osobne adrese, i na sve Klinike, Odjele, Zavode, Odsjeke KBCa i Domove zdravlja. Želimo posvjestiti svoju prisutnost i posvjedočiti Ljubav, ohrabriti i utješiti i vjerujemo obradovati svoje kolegice.

Čestitali smo našoj prvoj predsjednici, Ivanki Lakota na promociji zbirke pjesama „ Srce na dlanu“. Prilažemo članak lista Zvona koji donosi djelić atmosfere sa promocije koja je obogatila stotinjak duša koje su imale radost biti tamo.

Fra Ivan nam je govorio o milosti potpunog oprosta u godini milosrđa. Darovao nam je poticajno informativni letak u izdanju Svetišta Majke Božje Trsatske – Potpuni oprost u godini milosrđa – Predložak za ispovjed. Letak sadrži: Kratku povijest potpunog oprosta, Što je to „ Indulgentia plenaria“ ili potpuni oprost?, Za kog se može namijeniti oprost?, Uvjete za dobivanje potpunog oprosta, Značenje svetih jubilejskih vrata, Molitvu Božanskom Milosrđu, Sakrament pomirenja ili Ispovjed, Ispit savjesti (Priprema prije pristupanja ispovjedi). Pojasnio nejasnoće i naglasio da potpuni oprost predmjeva unutarnje raspoloženje protiv grijeha, „…da nikada više neću griješiti.“ Letak je svima dostupan na adresi http://trsat-svetiste.com/wp-content/uploads/2016/02/Godina-milosr%C4%91a-potpuni-oprost-i-ispovijed-2.pdf Slavljem svete mise, u zajedništvu sa časnim sestrama završio je naš susret.