Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

U koprivničkom ogranku HKDMST-a obilježen Svjetski dan bolesnika

11. veljače 2017. svečano je obilježen 25. svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske, na već tradicionalni način, koncelebriranom svetom misom koju je predvodio dekan Koprivničkog dekanata mons.Leonard Markač uz svećenike koprivničkog dekanata i bolničkog dušobrižnika vlč. Ivicu Gladoića.

U svojoj propovijedi, msgr. je podsjetio na događaj iz Lurda koji slavimo na dan bolesnika. Prisjetio nas je kako je Marija Bernardici povjerila svoju želju da nam prenese kako je važno moliti i slušati Njezina Sina. Kako je u bolesti Marija s Isusom najbliže čovjeku – patniku. Na nama je da ih pustimo u svoj život te da prihvatimo volju Božju ma kako god ona možda za nas bila i teška.... Svetoj misi prisustvovao je velik broj bolesnika, zdravstvenih djelatnika, učenika medicinske škole te drugih vjernika.

U nedjelju, HKDMST ogranak Koprivnica,povodom dana bolesnika organizirao je besplatno mjerenje tlaka i šećera za župljane župe Bl.A.Stepinca. Odazvao se lijepi broj vjernika koji su dobili savjete o prehrani i zdravom načinu života te su bili zadovoljni ovom akcijom! Hvala župniku na podršci!

Danijela Vorkapić