Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Dan bolesnika u Karlovcu

I ove godine HKDMST u suradnji sa OFS-m, organiziralo je Dan bolesnika u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. 13.2.2016. u 10 sati služena je sveta misa na kojoj je bilo prisutno oko dvadesetak bolesnika iz matične župe kao i ostalih okupljenih iz susjednih župa.

Omogućen je i prijevoz svim teško pokretnim bolesnicima. Svetu misu je predslavio fra Igor Andrijević, gvardijan samostana, a pjevanje su uzveličale časne sestre franjevke. U propovjedi, fra Igor se osvrnuo na riječi pape Franje, vezane uz Godinu milosrđa i naglasio da posebno bolesnici, mogu prikazati sve svoje teškoće i trpljenja, na nakane koje su za Crkvu posebno važne u ovoj Svetoj godini. Svima je bilo omogućeno da prime i sakrament bolesničkog pomazanja, da bi tako dopustili najvećem liječniku, Isusu Kristu, da nas dotakne i izliječi.

Nakon svete mise u vjeronaučnoj dvorani upriličena je i okrepa za sve, što je bila i prilika za zajedničko druženje. Sestre su dale svoj doprinos i pritom mjerile tlak i šećer u krvi. Također su isto učinile i nedjelju iza susreta, kada su imale istu akciju iza svetih misa. I ovaj puta imale smo priliku vršiti djelatnu ljubav prema bližnjem u potrebi, kao i djela milosrđa. Jer i Isus nam je rekao da „ono što učinimo Njegovoj najmanjoj braći, Njemu činimo“. To je bio jedan od načina da bolesnima u našoj blizini pokažemo da nam je stalo do njih, a oni su nam radošću svojih lica to i potvrdili. Neka nam to bude poticaj i za daljnje akcije i djelovanje.