Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Hodočašće Gospi Sinjskoj

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara, ogranak Dubrovnik, hodočastilo je 28.09.2013. Gospi Sinjskoj u Sinj, kako bi Majci Mariji donijeli svoje nakane, molitve i prošnje ali i zahvalnosti.

Dolaskom u Sinj dočekale su nas kolegice ogranak Sinj na čelu sa predsjednicom Mirom Talaja gdje su nam izrazile dobrodošlicu radosna srca puno topline i ljubavi. Središte događaja bilo je euharistisko slavlje koje je predvodio fra Ante Bilokapić koji je u svojoj homiliji o milosrdnom Samarijancu između ostalog rekao: „..Isus i nama kaže „idi i ti čini tako“ jer vjera bez dijela je mrtva. Naša dužnost je da ljubimo jedni druge i pomažemo bratu čovjeku u svakoj situaciji.“

Poslije smo posjetili muzej Gospe Sinjske koji je u sklopu samostana. Prekrasan domjenak sa kolegicama iz Sinja. Obišli tvrđavu Kamičak i Alkarske dvore. Zajednički ručak uz sinjske specijalitete i druženje. Poslije ručka pošli smo do Trilaja, malo mjesto blizu Sinja gdje se održavaju dani Sv. Mihovila.

Svaki istinski hodočasnik u ovom svetištu osjeća spoj neba i zemlje, između Boga i čovjeka, neizmijernu majčinsku ljubav i zaštitu najmoćnije odvjetnice naše vjere drage nam Gospe Sinjske.

Zahvalni dragom Bogu i Mariji našoj nebeskoj Majci vratili smo se sretno kući.

Suzana Jović, bacc.med.tech

Predsjednica HKDMST-a ogranak Dubrovnik