Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, proslavljena je u petak navečer 31.05.2019. svečanom misom u zagrebačkoj prvostolnici, koju je predvodio nadbiskup praški kardinal Dominik Jaroslav Duka, a zatim tradicionalnom procesijom Hkdmst, Hkld , drugih društva i mnoštva vjernika sa svijećama i Gospinim likom od katedrale do Kamenitih vrata.

 

Na početku mise, koju je predvodio praški nadbiskup i predsjednik češke biskupske konferencije kardinal Duka u zajedništvu s kardinalom Josipom Bozanićem, biskupima, svećenicima i brojnim vjernicima, kardinal Bozanić istaknuo je da današnje slavlje, koje povezuje katedralu i Kamenita vrata, ocrtava ovozemaljski hod vjernika i kršćansku prisutnost u svijetu. Zahvalio je kardinalu Duki na dolasku, kao i svima prisutnima, Zagrepčanima je čestitao Dan Grada, dok je u znak zahvalnosti i kao trajni spomen na ovaj susret, kardinalu Duki darovao reljef Majke Božje od Kamenitih vrata s posvetom.

Neka naša molitva potakne zajedništvo i sklad među stanovnicima našega Grada te slogu i solidarnost u izgradnji domovine Hrvatske, istaknuo je Bozanić.