Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Dvadeset godina djelovanja Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara

U subotu, 11. travnja 2015. u prostoru Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati proslavljena je dvadeseta godišnjica HKDMST. Proslava je započela sa Svetom misom koju je predvodio fra Albin Novak, duhovnik Ogranka Bjelovar u koncelebraciji s nacionalnim duhovnikom vlč. Krunoslavom Pačalatom, koji nam je propovijedao.

Posebnom ugođaju pridonijela je i klapa „bl. Alojzije Stepinac“, Župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, koja je animirala pjevanje pod misom i sa tri skladbe uzveličala svečanost Skupštine nakon mise. Naime, nakon mise je sljedio sastanak Skupštine Društva na kojem je predsjednica Tina Jelić-Balta pozdravila sve okupljene i zahvalila im na dolasku. Obraćajući se okupljenima čestitala je svim članicama i članovima Društva na dvadeset godišnjem trudu i radu, kao i njihovim duhovnicima koji duhovno vode članstvo te su velika podrška u teškom trenucima sestrinskog posla. Posebnu zahvalu uputila je gosp. Zlatanu Gazibari, suprugu prve predsjednice HKDMST, blagopokojne Josipe Gazibare, koja je prepoznavši potrebe medicinskih sestara započela s radom Društva. Zahvale su redom uslijedile i Ani Starc koja je s velikom radošću nastavila Josipinim stopama i vodila Društvo te vodstvo prepustila Jelici Mustapić Stipaničev.

Među okupljenima, osim članica i članova bili su i prof. Galešić-Ljubanović ispred Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, kolegica Slavica Berić ispred Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva te prijatelji koji podržavaju rad Društva.

Kroz presjek rada Društva u proteklih dvadeset godina proveo nas je duhovnik Kruno koji je pripremio prigodnu prezentaciju. Prisjetili smo se kako je sve počelo, s kojom idejom, s kojim entuzijazmom, mogućnostima…kako se sve razvijalo i postajalo ono što je danas.

Danas Društvo ima oko 300 članova u petnaest Ogranaka diljem Hrvatske. Svaki Ogranak ima svog duhovnika koji vodi i usmjerava članove. Rad Društva prepoznat je u svim segmentima sestrinstva. Članovi aktivno sudjeluju u trajnoj edukaciji medicinskih sestara, u edukaciji pučanstva, uključuju se u akcije pomažući potrebitima, prepoznaju potrebe društva i djeluju prema tim potrebama…

Svoju posebnost društvo katoličkih sestara može zahvaliti stručnosti i profesionalnosti članova koja je isprepletena duhovnošću.